پیشرفت علم و توسعه ی صنعت منجر شده است که بشر دست به تولید تجهیزاتی برای منازل ببرد که موجب زیبایی و لذت بیشتر برای منازل و ساختمان ها می شود . شیشه بالکن ها از جمله ی تجهیزاتی می باشند که برای قسمت های خارجی منازل از جمله بالکن ها و استخر ها و گلخانه ها و … به کاربرده می شوند .
شیشه های سقفی بازشو نیز نوعی دیگری از تجهیزات ساختمانی می باشند که همانند شیشه بالکن ها از جنس شیشه ی سکوریت نشکن می باشند و سقف متحرک شیشه ای می باشند که برای مکان های مختلف بسیاری به کار برده می شوند .
خصوصیات سقف های متحرک شیشه ای :
سقف شیشه ای بازشو از جنس سکوریت می باشند به این معنی که در کوره تحت حرارت زیاد قرار گرفته اند و خاصیت شکنندگی خود را از دست داده اند و در نتیجه در صورت شکستگی به قطعات بسیاری ریزی تبدیل می شوند که قابلیت برش ندارند.
شیشه های سقفی متحرک ضخامتی ما بین ۱۰ تا ۱۲میلیمتر دارند . شیشه های سقفی متحرک برای داشتن امنیت زیاد به صورت لمینت نیز اجرا می شوند . شیشه های لمینت در هنگام شکستن فرو نمی ریزند و به صورت مثلثی شکل هایی ترک برداشته و در جای خود باقی می مانند و در نتیجه دچار ریزش نمی شوند .
مزایای سقف های بازشو شیشه ای:
سقف های شیشه ای متحرک زیبایی را به ساختمان ها به ارمغان می آورند و موجب دیده شدن از داخل و خارج می شوند و همچنین امکان استفاده ار نور را در روز به حداکثر می رسانند . سقف های شیشه ای متحرک یا بازشو عملکردی شبیه به شیشه بالکن های متحرک دارند.
این سقف ها که در بخش هایی از حیاط ها ، رستوران ها و کافی شاپ ها و یا در پشت بام های و رستوران های بزرگ به اجرا در آورده می شوند موجب می شوند تا هر زمان که نیاز بود سقف محیط را از سرپوشیده به سقف باز تبدیل نمود و از هوای آزاد لذت برد و همچنین در مواقع باد و باران و … با بستن آن از ریختن باران بر روی سقف و منظره ای که ایجاد می شود به وجد آمد.
سقف های شیشه ای متحرک با استفاده از نور طبیعی به جای الکتریسیته موجب صرفه جویی در مصرف انرژی به عنوان یک منبع نور عمل می کنند.در سقف شیشه ای بازشو همچنین می توان به وجود طرح ها و تکنیک ها ی متنوع در طراحی شیشه ها و همچنین تولید آن ها در هر سایز و ابعادی اشاره نمود که موجب می شود تا بتوان آن ها را در محیط با هر شکل و زاویه ای نصب و اجرا نمود .
سقف شیشه ای باز شو دارای تنوع زیادی در رنگ ها و ابعاد و طرح و … می باشند و عمر طولانی دارند . این نوع از سقف ها به دلیل استحکام زیاد در مقابل نزولات جوی همچون تگرگ و باد و باران و …. مقاوم می باشند و آسیبی بر آن ها وارد نمی شود.
علاوه بر موارد گفته شده می توان از آن ها به عنوان عایق های حرارتی نام برد زیرا زمانی که این سقف ها بسته باشند از خارج شدن بیش از حد انرژی داخل به خارج جلو گیری می کنند و در هوای سرد نیز مانع از وارد شدن سرمای زیاد به داخل می شوند .
معایب سقف های بازشو :
سقف های شیشه ای بازشو در کنار محاسنی که دارند دارای معایبی نیز می باشند که لازم است قبل از اجرا به آن ها توجه نمود . در این نوع از سقف ها مانند شیشه بالکن ها که به راحتی قابل تمیز کاری می باشند دسترسی کامل به سقف برای تمیز کاری وجود ندارد و بعد از مدتی ظاهر زیبای خود را از دست می دهند. سقف شیشه ای باز شو زمان جمع شدن مقداری از فضای سقف را با پروفیل ها و زوار ها احاطه می کنند و در نتیجه به طور کامل نمی توان آسمان را نظاره نمود.
در هنگامی که نور خورشید به شدت می تابد سقف های شیشه ای همانند ذره بینی عمل می کنند که نور را منعکس می کند و در نتیجه فضای محیط را در فصلی همانند تابستان برای چند ساعتی غیر قابل نشستن می نماید و از این رو باید از سایه بان ها یا پارچه هایی برای جلوگیری از تابش نور خورشید استفاده شود .
شیشه های به کار برده شده در سقف های شیشه ای نمی توانند یک دست باشند و به دلیل سنگین بود به قسمت هایی تقسیم می شوند که در قاب هایی فلزی و محکم به صورت شبکه ای قرار می گیرند و اجرا می شوند .